Iisus a răspuns şi i-a zis: "Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăşi; Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viaţă veşnică."
(Ioan 4, 13-14)


EN
Home » Proiectul de constructie al bisericii noastre

Proiectul de constructie al bisericii noastre

În decembrie 2010, comunitatea românească din Colorado a avut bucuria de a inaugura sala socială a misiunii „Sfântul Dimitrie cel Nou”, care temporar funcționează ca lăcaș de cult. Sala socială reprezintă prima fază dintr-un proiect mai amplu, început de românii de aici încă din anul 2005. Scopul final, și cel mai important, al acestui proiect este construirea sfintei biserici dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou.

Dupa infiintarea oficiala a misiunii noastre in luna mai 2007, ne-am concentrat eforturile in a ne desfasura activitatea spirituala in conditiile care ne erau disponibile la acel moment, intr-un spatiu inchiriat in Boulder. A fost perioada in care am creionat strategia de construire a propriului nostru loc de rugaciune. Acest proiect ambitios, din mila Bunului Dumnezeu si cu ajutorul permanent al membrilor comunitatii noastre a capatat contur in decursul anilor ce au urmat .

Doamna arhitect Meta Gruia cu generozitate ne-a pus la dispozitie schitele preliminare pentru complexul cultural-religios Sfantul Dimitrie cel Nou. Avand o carierea profesionala impresionanta, deloc straina acestui gen arhitectural, castigand concursuri de creatie in Romania pentru biserici ortodoxe, Dna. Gruia ne-a prezentat un concept contemporan, integrat in decorul pitoresc al Muntilor Stancosi, dar originat in adancul filon traditional romanesc al arhitecturii din Bucovina, cunoscut si reprezentativ leagan al credintei ortodoxe romanesti.

Aceste schite au stat la baza proiectului finalizat apoi de alte doua firme de arhitecti din Colorado.

Puteti accesa acest link pentru un tur virtual in complexul cultural-religios Sfantul Dimitrie cel Nou, in viziunea arhitectilor, unde puteti recunoaste deja sala sociala asa cum se prezinta ea in realitate.

Puteti urmari fazele constructiei salii sociale in aceasta galerie foto retraind emotia evolutiei unui vis devenit realitate.

Ne dorim ca FAZA a-II-a sa poata demara cat mai curand posibil, lucru realizabil doar printr-o participare unanima a comunitatii noastre.

Multumim tuturor celor care s-au implicat in acest proiect (inca in derulare), celor care continua sa sustina aceasta cauza si tuturor celor pe care ii invitam cu toata dragostea sa ni se alature.

Dumnezeu sa va binecuvanteze.